teakhouten tafel Bogor bij HEM meubel Roden

Een teakhouten tafel is een meubelstuk waar lekker aan geleefd kan worden. U leest uw krantje aan tafel, maar ‘s avonds nuttigt u ook de maaltijd aan de teaktafel. Het wordt steeds meer het centrale punt waar gezelligheid dan ook een belangrijke rol speelt. Maar de tafel krijgt ook veel te verduren. En de vraag is dan hoe je de teakhouten tafel onderhoudt?

Onderhoud van de teak tafel

Omdat de teak tafel intensiever wordt gebruikt dat bijvoorbeeld een tv meubel of dressoir kunt u de teak tafel impregneren. Daarvoor adviseren wij de volgende producten:

  • teakfix: deze maakt de tafel waterafstotend. De tafel verkleurd niet en houdt dus exact dezelfde uitstraling.
  • natural woodsealer: deze maakt de tafel water- en vetafstotend. Deze sealer is ideaal bij intensief gebruik van de tafel. U moet er alleen wel rekening mee houden dat bij gebruik van deze sealer de tafel iets donkerder wordt.

Schoonmaken van de teaktafel

Onbehandeld teakhout kunt u schoonmaken met groene zeep opgelost in lauw water. Maar ook tafels die zijn behandeld met bovengenoemde producten kunt u hiermee schoonmaken. U kunt er ook voor kiezen een zogenaamde Teak cleaner te gebruiken.

Vetvlekken in de teaktafel??

Het kan een keer voorkomen dat u een vetvlek in de teaktafel heeft. U kunt deze het beste licht opschuren. Hiervoor kunt u schuurpapier gebruiken met een fijne korrel ( P 360 of hoger ), maar ook fijn staalwol kunt u hiervoor gebruiken. Wij adviseren na het schuren de tafel weer te behandelen met teakfix of natural Woodsealer. Het spreekt voor zich dat deze onderhoudsproducten verkrijgbaar zijn bij HEM meubel te Roden