• De grootste in teak van Noord Nederland
  • 2 jaar garantie
  • Binnen 7 werkdagen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf € 50,=

Onderhoud teak tuinmeubelen

                                     
Net als alle andere tuinmeubelen is het belangrijk de teak tuinmeubelen goed te onderhouden. Daarmee verleng je immers vaak de levensduur van de meubelen. Voor ons gematigde zeeklimaat is teakhout voor buiten een ideale houtsoort. De teak tuinmeubelen die Teak.nl leveren zijn veelal onbehandeld. En als u wilt kunt u dat zo laten. Het hout wordt na verloop van tijd langzaam zilver grijs.
Na ontvangst van de tuinmeubelen ….
Eigenlijk zou u direct na ontvangst van uw teakhouten tuinmeubelen moeten beslissen of u deze gaat behandelen met olie of sealer of dat u dat niet doet. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen krijgt het teakhout na verloop van tijd de zilvergrijze kleur indien u de meubels niet behandeld. Voor het hout is dat geen probleem. Als u de meubelen eerst grijs laat worden en vervolgens gaat behandelen met een olie of een sealer dan worden de meubelen daar niet mooier van.
Schoonmaken van de teakhouten tuinmeubelen
Wij adviseren u de teakhouten tuinmeubelen in ieder geval 1 keer per jaar schoon te maken. Zorg ervoor, voordat u met schoonmaken begint, dat de tuinmeubelen helemaal nat zijn.  U kunt wachten totdat er een flinke regenbui is geweest of u kunt de tuinmeubelen goed nat spuiten met de tuinslang bijvoorbeeld. Vervolgens adviseren wij u de Teak Cleaner voor Teakhouten Tuinmeubelen op te  laten lossen in warm water. ( 1 op 1 tot maximaal  1 op 5 )Met een zachte borstel kunt u nu  het hout schoonmaken. Schrob de tuinmeubelen in de lengte richting van de houtnerf.  Spoel daarna de tuinmeubelen weer af met water. Gebruik voor het schoonmaken van uw teak tuinmeubelen liever geen hoge drukreiniger. Daarmee kun je namelijk de meubelen beschadigen.
Hoe behoud je de kleur van teakhouten tuinmeubelen?
Wij adviseren de teakhouten tuinmeubelen op een natuurlijk manier te laten vergrijzen. Maar wil je toch de kleur van het teakhout behouden? Dan kun je een olie of een sealer gebruiken. De Hardwood oil van Exotan die naast andere hardhout soorten ook zeer geschikt is voor teak, dringt in het hout. Het geeft het teakhout de originele  kleur. Datzelfde geldt ook voor de Exotan sealer , echter is deze wat sterker dan de olie.  Voor behoud van de kleur zou je de olie toch wel enige keren per jaar moeten aanbrengen. De sealer volstaat met 1 keer per jaar. Tip Gooi geen zeiltjes of afdekhoezen over uw teakhouten tafel of meubels. Als de tafel nog vochtig is gaat het onder de hoes enorm broeien. En dat is niet goed voor uw teakhouten tafel. De tafel onder dak zetten is prima.  Maar u kunt de tafel nog beter gewoon buiten laten staan dan deze af te dekken met een hoes.
© 2024 - Hem Meubel -
HEM meubel scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident