• De grootste in teak van Noord Nederland
 • 2 jaar garantie
 • Binnen 7 werkdagen geleverd
 • Gratis bezorging vanaf € 50,=

Onderhoud teakhouten binnen meubelen

Teak salon tafel onderhoudsproducten

Is het mogelijk mijn teak ( salon ) tafel niet te beschermen?

Bij aankoop van een teak ( salon ) tafel is  deze meestal nog niet beschermd.  Het kan zijn dat u de tafel precies zo wilt houden. Dan brengt u dus geen beschermlaag aan. De tafel blijft precies dezelfde natuurlijke uitstraling houden. Als u de tafel niet intensief gebruikt kan dit een reële optie zijn.  U moet zich dan wel realiseren dat koffie, thee of wijn direct in het hout dringt. Wees er daarom snel bij als dit gebeurt. Dep zo snel mogelijk de vloeistof weg.  Als u wel een vlek in de tafel krijgt kunt u er voor kiezen deze uit het hout te schuren.
Het teakhout leent zich daar in principe goed voor.

Hoe kan ik mijn teak ( salon ) tafel het beste beschermen ?

Vaak heeft een teak ( salon ) tafel veel te verduren. Aan de tafel wordt gegeten, gewerkt of een spelletje gedaan.  De tafel is het middelpunt van deze gezelligheid. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Als u inderdaad de tafel zo intensief gaat gebruiken dan kunt u deze het beste goed beschermen. Wij adviseren u dan ook uw nieuwe onbehandelde teak tafel te behandelen met Natural woodsealer.  Dit is een watergedragen impregneerolie die het teak hout beschermt tegen water, vetten en olie.  Als u kiest voor Natural woodsealer moet u er wel rekening mee houden dat uw tafel iets donkerder van kleur wordt. Om inzicht hierin te krijgen kunt u, voordat u de hele tafel gaat impregneren, eerst een stukje aan de onderkant van de tafel aanbrengen.
Het is de bedoeling om de Natural woodsealer in het hout te laten dringen. Breng daarom meerdere dunnen laagjes aan. Laat de sealer ongeveer drie uren drogen, voordat u de volgende laag aanbrengt. Hoe meer lagen Natural woodsealer u aanbrengt, hoe intensiever de glansgraad van het oppervlak wordt. En hoe beter het beschermniveau wordt.

Verwerkingsadvies Natural woodsealer

 • Natural woodsealer nooit op natte ondergronden verwerken.
 • Voor het gebruik het hout goed schuren en goed stof – en vetvrij maken
 • De olie bij voorkeur verwerken in ruimtes van ongeveer 15 – 20 graden Celsius.
 • De olielaag onverdund aanbrengen middels een kwast of roller.
 • Het teveel aangebrachte verwijderen met een doek.

Verpakking: 250 ml

Eventueel is literverpakking verkrijgbaar.

Hoe kan ik mijn tafel, die voorzien is van Natural woodsealer, onderhouden ?

Als uw tafel behandeld is met Natural woodsealer adviseren wij u deze te onderhouden. Daar is een speciaal onderhoudsproduct voor,  Mat polish.

U kunt bijvoorbeeld 1 keer in de 8 weken uw tafel schoonmaken met een Woodclean. Vervolgens kunt u met een doek de Mat polish aanbrengen.

U brengt dan een extra beschermlaag aan die u 2 uur moet laten uitdrogen.

Teak houten tafel voor binnen en buiten

Hoe kan ik mijn tafel beschermen zonder dat deze verkleurt ?

Dan kunt u er voor kiezen uw tafel te behandelen met Teakfix. Teakfix is een kleurloze beschermer  op water basis voor onbehandeld teakhout. Door het gebruik van Teakfix zal het teakhout niet van kleur veranderen. De natuurlijke uitstraling van het teakhout blijft behouden. Teakfix beschermt tegen vuil en vocht.  Teakfix beschermt echter minder tegen vetvlekken.  Mocht u echter na gebruik van Teakfix vlekken in de tafel krijgen, dan kunt u deze met een licht stukje schuurpapier of fijne schuurspons weg schuren. Daarna adviseren wij u altijd weer dit oppervlakte te behandelen met Teakfix.

Verwerkingsadvies van Teakfix:

 •  Het te behandelen oppervlak dient schoon te zijn.
 • Indien nodig, vervuilde oppervlakken eerst reinigen met Woodclean intensieve houtreiniger.
 • Vervolgens  goed laten drogen.
Teakfix met een schone stevige doek of kwast royaal aanbrengen en egaal verdelen over het oppervlak. Vervolgens deze laag goed uitwrijven met een doek en laten drogen. Voor optimale bescherming na 24 uur een tweede laag Teakfix aanbrengen. Na 24 uur droogtijd heeft Teakfix het optimale beschermingsniveau bereikt.
Vooral bij onbehandelde meubelen die voor een eerste keer een behandeling krijgen, is het raadzaam 2 of 3 lagen aan te brengen. Het is  aan te bevelen om behandelde meubelen minimaal 2 tot 4 keer per jaar te blijven onderhouden met Teakfix. Na verloop van tijd is het raadzaam het meubel (alvorens een nieuwe laag Teakfix aan te brengen) eerst te ontvetten/reinigen met Woodclean intensieve houtreiniger! Zo wordt voorkomen dat vervuilde lagen zich vermengen met een nieuwe (schone) laag Teakfix.

Verpakking: 250 ml

Hoe bescherm ik mijn andere teakhouten binnen meubelen ?

Naast salontafels, bijzettafels en eettafels zijn er ook nog andere teakhouten meubelen.  Het gaat dan bijvoorbeeld om kasten, dressoirs en tv meubels. Deze worden vaak minder intensief gebruikt dan een eettafel. U kunt er dus voor kiezen om deze meubelen niet te behandelen. Heeft u alsnog een vlek in het meubelstuk, dan kunt u deze er ook voorzichtig uit schuren.
U kunt er ook voor kiezen de meubels net als de tafels te behandelen met Teakfix of Natural woodsealer. Heeft u bijvoorbeeld uw tafel behandeld met Natural woodsealer, dan kunt u er voor kiezen bijvoorbeeld uw dressoir ook hiermee te behandelen. Zoals al beschreven zal na behandeling van uw teak tafel met Natural woodsealer  iets donkerder worden. Dat zal dan ook gebeuren na behandeling van uw dressoir met Natural woodsealer.

© 2024 - Hem Meubel -
HEM meubel scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident