• De grootste in teak van Noord Nederland
  • 2 jaar garantie
  • Binnen 7 werkdagen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf € 50,=

Teak kasten

Met de meeste zorg stellen wij de collectie teakhouten kasten samen. De verhouding prijs en kwaliteit enerzijds en de uitstraling van de kast anderzijds spelen hierbij een centrale rol. De collectie van teak.nl biedt een uniek assortiment aan teakhouten kasten, zoals buffetkasten, bergkasten of boekenkasten. Allen van teakhout, maar in verschillende stijlen en maten. Zo zijn de industriële kasten voorzien van elementen van metaal, vaak gecombineerd met gerecycled teakhout. Een unieke combinatie en tevens gratis verzonden binnen Nederland.

Toont alle 7 resultaten

Felino Teak Boekenkast 3 lades 60cm

Felino Teak Boekenkast 3 lades 60cm

829,00
Felino Teak Kast links 1 deur 60cm

Felino Teak Kast links 1 deur 60cm

799,00
Felino Teak Kast rechts 1 deur 60cm

Felino Teak Kast rechts 1 deur 60cm

799,00
Felino Teak open Boekenkast 155cm

Felino Teak open Boekenkast 155cm

829,00
Teak boekenkast Lucca links

Teak boekenkast Lucca links

1.075,00

Teak boekenkast Lucca rechts

1.075,00

Teak kasten zijn er in vele soorten. Denk daarbij aan teak buffetkasten, winkelkasten,  garderobe kasten, boekenkasten, etc. Op deze webshop kunt u ze bestellen en we bezorgen ze gratis in heel Nederland.

Sfeer van het interieur

De keuze van een kast vormt een belangrijk onderdeel bij het samenstellen van het interieur. Vaak kan het ook een heel goed vertrekpunt zijn. Kies je voor een kast met een landelijke uitstraling, dan kun je de andere meubels daar ook op afstemmen. Er zijn ook kasten met een strakke vormgeving. Deze kast zal zich beter in een wat moderner interieur thuis voelen.  Mede doordat de kast gemiddeld langer mee gaat dan een bank of eetkamerstoelen is de keuze van de kast belangrijk. En je valt niet alleen voor de sfeer en uitstraling van de kast, het praktische gebruik van de kast is ook erg belangrijk.

Teak kasten zijn verkrijgbaar in vele modellen. Winkelkasten zijn verkrijgbaar met schuifdeuren of draaideuren. Garderobekasten zijn verkrijgbaar met legplanken en/of een roede om te kleding op te hangen. Vele kasten zijn verkrijgbaar met of zonder lades. En tegenwoordig kan het teakhout van de kasten geborsteld worden ,waardoor de kast een bijzondere uitstraling krijgt. Maar ook zijn de kasten in vele maten verkrijgbaar. Grotere kasten worden vaak bij de klant gemonteerd of worden in meerdere delen geleverd.

Ook het beslag van de kasten is vaak verschillend. Op lades wordt veel gewerkt met platte greepjes, waardoor de kast een strakker uiterlijk krijgt. Bij kasten met een landelijker karakter wordt vaak gewerkt met het komgreepje. Dit beslag is in verschillende tinten leverbaar, van licht naar donker. Maar ook scharnieren zijn in verschillende afmetingen leverbaar.

Kasten combineren met andere meubels

Teakhouten kasten laten zich vaak gemakkelijk combineren met andere meubels.  Onze kasten die veelal gemaakt zijn van gerecycled teakhouten hebben uitstraling.  Het hout heeft karakter en verveeld nooit.
Maar als u toch de kast wilt combineren met andere meubels dan kan dat heel gemakkelijk bij ons.  Veel kasten hebben wij namelijk onderdeel gemaakt van woonprogramma’s.  Deze woonprogramma’s omvatten onder andere kasten, maar dus ook dressoirs, tv meubels, salontafels, en soms ook bureaus.

 

Praktische tips

Mocht u op zoek gaan naar een kast dan is het verstandig om in uw ruimte te bepalen wat de afmetingen moeten zijn van de kast. Probeer te bepalen wat de maximale- en minimale breedte, diepte en hoogte van de kast moet worden.

Verder kunt u alvast nadenken wat voor type kast u wenst. Als u echt alleen spullen wilt opruimen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dichte kast. Een combinatie is ook mogelijk; de onderkast als opbergruimte, achter de houten deuren. En in de bovenkast kunt u bijvoorbeeld achter de glazen deuren uw servies kwijt. Of zoekt u een open kast voor uw boeken die een plekje moeten hebben? En uiteraard is een combinatie ook mogelijk.

Onderhoud van de kast

Het onderhoud van teakhouten kasten is eenvoudig. Een kast heeft immers minder te lijden dan een tafel. Maar om het oudere karakter van het hout meer naar boven te halen kan een kleurloze antiek was een uitkomst zijn. Daarnaast zijn er nog veel andere manieren om uw kast te onderhouden. Voor meer advies op het gebied van onderhoud ga naar ” Onderhoud Binnen “

© 2024 - Hem Meubel -
HEM meubel scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident