• De grootste in teak van Noord Nederland
  • 2 jaar garantie
  • Binnen 7 werkdagen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf € 50,=

Teak tafels

Teak tafels zijn in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. In ieder teak woonprogramma van HEM meubell zitten ook teak tafels. Het voordeel hiervan is dat u de tafel dan ook gemakkelijk kunt combineren met andere meubels uit dit programma. En deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Eigenlijk is er altijd wel een tafel die goed in uw omgeving en stijl past. Wij leveren uit voorraad, zodat u deze snel geleverd kunt krijgen. We monteren bij u thuis en kunnen u direct uitgebreid informeren hoe u de tafel het beste kunt onderhouden. Maar ook op deze webshop kunt u zich laten informeren naar de verschillende mogelijkheden om uw tafel te onderhouden.

Toont alle 8 resultaten

Teak tafels gemaakt om er aan te leven….

Teak eettafels vormen een steeds centraler punt van de woonkamer of leefkeuken. Niet alleen de maaltijd wordt eraan genuttigd, maar ook de krant wordt eraan gelezen, de laptop wordt erop gezet of een spelletje wordt eraan gespeeld. Maar ook wordt steeds vaker visite ontvangen aan de eettafel.  Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen er de voorkeur aan geven een ruimere eettafel aan te schaffen. En dan vaak ook met comfortabele stoelen erom heen.

Deze  teak eettafels bezitten eigenschappen die bovenstaand gebruik mogelijk maakt.

Ze stralen gezelligheid en sfeer uit. En er zijn onderhoudsmethoden waardoor je echt kunt leven aan een teak eettafel. Met name de modellen gemaakt van ouder teakhout zijn hier zeer geschikt voor. En als u de goede kwaliteit heeft zult u hier heel veel plezier van ondervinden.

Maatvoering van tafels..

Eettafels zijn leverbaar in heel veel maten. De standaard maten zijn:
80 * 80 cm, 120 * 80 cm, 140 * 90 cm, 160 * 90 cm, 180 * 90 cm, 200 * 100 cm, 220 * 100 cm, 240 * 100 cm, 260 * 100 cm, 280 * 100 cm en 300 * 100 cm. Maar er zijn ook modellen die een hele andere maatvoering hebben. En er zijn ook modellen leverbaar in het rond en ovaal. Veelal vanaf 100 cm tot 200 cm doornsnede. Gemiddeld zijn teakhouten eettafels 78 cm hoog. Er zijn mensen die dit te hoog vinden. Het type eetkamerstoel speelt hier ook een rol in. Maar in heel veel gevallen is aanpassing van de hoogte van teakhouten eettafels eenvoudig door het inkorten van de poten.

Waar moet u op letten als u een tafel koopt?

Uiteraard is het belangrijk dat u een tafel mooi vindt. De tafel moet aansluiten bij de rest van het interieur.  Maar daarnaast zijn er enige praktische aspecten waar u rekening mee moet houden. We behandelen hieronder de volgende:

  • hoe groot mag de nieuwe tafel zijn?  Dat hangt af hoe groot u de tafel wilt hebben. En hoeveel ruimte u heeft  om bijvoorbeeld een tafel van 200 * 100 cm te plaatsen? En hoeveel ruimte u heeft om de stoelen naar achteren te kunnen schuiven? Met name stoelen met armleuningen hebben meer ruimte nodig.  Zowel tussen de poten als achter de tafel. Laten we in ons voorbeeld uitgaan van een tafel 200 * 100 cm. De poten zijn 8 cm dik en staan helemaal op de hoek van de tafel. We gaan uit stoelen met armleuningen van 57 cm breed.  Tussen de poten heeft 200 – 8 – 8 cm = 184 cm. Drie keer 57 cm = 171 cm De stoelen met armleuningen passen tussen de poten.  Als u de stoel onder de tafel plaatst heeft u ruimte om de tafel naar achteren te schuiven. Als u voor stoelen kiest met armleuning moet u uitgaan van 100 cm, en zonder armleuning van 75 cm.  Om te zien hoe dit er in de ruime uit gaat zien kunt u een stuk krant of karton van de afmeting van de tafel uitknippen.
  • Heeft u stoelen met armleuningen? Meet dan de hoogte van de armleuningen. De meeste stoelen hebben armleuningen van 67 cm.  Deze stoelen passen onder bijna alle tafels die u in onze collectie vindt.  Maar als dit hoger is moeten we dat van te voren goed controleren.
  • hoe kan ik het beste de tafel onderhouden? Er zijn verschillende onderhoudsadviezen. Uiteraard kunnen wij u daar alles over vertellen. Maar u kunt ook alvast het een en ander lezen op ” onderhoud binnen

 

 

© 2024 - Hem Meubel -
HEM meubel scoort een 8.9 / 10 op basis van 64 reviews.
Webontwikkeling door Convident